fbpx
Prezentare companie – Continental

Prezentare companie – Continental

by mindshub, September 22, 2019

Continental Automotive Romania se ocupa cu proiectarea, producerea si testarea componentelor electronice din automobile. Linile de productie sunt moderne si semi-automatizate. Ele produc PCB-uri, care mai apoi vor fi componentele de baza ale pieselor electronice (cum ar fi ceasurile din bord). Dupa producere, piesele sunt supuse unei serie de teste care simuleaza evenimentele din viata de zi cu zi, printre teste se numara: rezistenta la apa, vibratii, temperaturi ridicate/scazute, socul termic, ceata cu particule de sare, impactul cu betonul/asfaltul,uzura accelerata, rezistenta la chimicale/alte subtante.

Compania are un departament de cyber security care se ocupa cu gasirea solutiilor cat mai eficiente pentru stoparea atacuri cibernetice si pentru securitatea cumparatorilor. De asemenea se ocupa si cu proiectarea si testarea unor sisteme de inregistrare video ce urmaresc expresiile faciale ale soferului pentru a genera semnale in cazuri precum adormit la volan.

Proiectele de CSR intra in atributiile departamentului de comunicare si au rolul de a asigura o buna legatura companie-societate. Printre acestea se numara colaborari cu diferite ONG-uri, finantari si intocmirea unor proiecte commune. Cateva exemple ar fi actiuni de plantare, de sustinere a copiilor nevoiasi cu rechizite scolare, o actiune de reabilitare a unei gradinite, organizarea unui traseu de ciclism sau un semimaraton cu strangere de fonduri, organizarea unor festivitati anuale dedicate angajatilor Continental prin care acestia dispun de o zi plina de activitati recreative.

Compania nu se ocupa cu industria grea care polueaza foarte mult. Masinile si robotii din cadrul ei fuctioneaza pe baza curentului electric,o sursa de energie verde. Aria de productie nu face emisii de noxe ceea ce arata ca fabrica nu polueaza. Se lucreaza la dezvoltarea unor viitoare masini complet automatizate si autonome cu mobilitate sustenabila prin metode ecologice si cu consum redus de energie, ce functioneaza pe baza culegerii si procesarii datelor din trafic.

Funny facts: cand a fost fondata in 1871, compania se ocupa cu producerea unor invelitoare din cauciuc pentru copitele cailor, care explica prezenta calului din sigla Continental.