fbpx
Luna femeii, luna surprizelor la Minds Hub

Luna femeii, luna surprizelor la Minds Hub

by MindsHub, March 28, 2017

Echipa Minds Hub pornește mereu în călătorii noi, iar anul acesta în luna martie și-a propus să organizeze prima ediție a evenimentului Every Day is Women’s Day.

Evenimentul a avut ca scop încurajarea tinerelor din Timișoara în a-și depăși propriile limite impuse de către ele în cariera, așa că ne-am gândit că sfaturile cele mai bune vin direct din partea sursei: managerii din companii partenere.

Am adunat 9 doamne speciale din domenii diferite pentru a ne învața pas cu pas cum poate o femeie în secolul 21 să devină manager. Cei 9 speakeri au fost extrem de încântați de inițiativa noastră, s-au implicat extrem de mult contribuind cu idei, sfaturi și mult entuziams.

Evenimentul a fost împartit pe 2 componente : educațional inspirartionala și de sănătate și îngrijire. O femeie trebuie să aiba grijă atât de mintea ei cât și de aspectul fizic, iar aceste două puncte au constituit un fundament pentru inițiativa noastră.

Primul panel a fost: De la studentă la angajată, iar speakerii prezenți Mariana Tomoiagă (Business Class Events Timișoara), Mihaela Bobaru(Continetal), Liliana Mihart (Sustainalytics) au povestit, explicat despre importanța voluntariatului și ce asteptări au firmele de la viitori angajați .

Al doilea panel: M-am angajat cum am ajuns manager a urmat cursul evenimentului și anume o comunicare directă între participante și manageri si acest fapt a contribuit extrem de mult la o comunicare eficientă . Invitatele noastre Gabriela Milaș (Fundația Autonom), Cristina Kaizler(Valeo), Raluca Românu (Bosch Romania) au fost extrem de sincere și deschise în ceea ce privește discuția legata de evoluția femeii în cariera, astfel am invățat niște lecții extrem de importante.

Ultimul panel a venit ca o conversație între prieteni la o cafea : Manager acasă vs Manager la serviciu, iar doamnele prezente – Gabriela Bugarin (IHM Total Consult), Ioana Hațegan -(Hategan Attorneys), Ada Hausvater (Teatrul National Timișoara) ne-au explicat cum putem să ne prioritizăm timpul și ceea ce e important în viața oricui: familia și jobu-ul .

Mulțumim Blue Bird, Hairpond, Prospero Delicii pentru lecțiile de sănătate și îngrijire pe care le-am primit în cele 3 sesiuni pline de culoare, stil și profesionalism.

Mulțumim Kaufland Romania Cariere pentru micile atenții oferite!

Mulțumim Asociatia Little People Romania pentru că sunteți mereu acolo pentru copiii bolanvi de cancer și că ne-ați dat ocazia măcar pentru o zi să fim și noi alături de ei!

Dupa încheierea evenimentului împreuna cu 3 castigatoare am pornit într-o nouă aventura și anume THE WOMAN, o conferință de leadership feminin ce a avut loc in Cluj.

Conferinta se adresa femeilor ce vor să progreseze în carieră, iar unul din punctele atinse a fost impactul educației asupra fiecărei femei.

În prima zi evenimentul a fost împărtit pe 3 categorii : buisness, educație si dezvoltare personală, fiecare participant având posibilitatea să iși aleagă workshop-ul la care ar dori să participe.

În a doua zi împreună cu alte 400 de domane și domnișoare am reușit să ne bucurăm de prezența unor persoane extrem de emblematice pentru femeile din România: Gabriela Szabo , Oana Delia Radu, Camelia Șucu dar și din afara tarii : Eleanor Tabi Haller-Jorden, iar cuvintele ce au stat pe buzele tuturor au fost: depășirea propriilor limite. Caștigatoarele noastre ne-au împărtășit câteva idei și păreri după încheierea evenimentului și a experienței.

Estera :

Cele două zile de la Cluj m-au făcut să mă gândesc cum o fi arătat lumea buissnesului constituită doar din bărbați.. căci cea consituită doar din femei arată tare bine! Conferința The Woman a fost pe alocuri inspirațională, nu neapărat prin temele abordate, ci prin participante. Cine a urcat pe scenă în cele 2 zile, a avut ceva de zis și asta e minunat. Cât despre eveniment văzut ca un tot, mi se întoarce gândul spre living-ul de la Minds Hub și găsesc că în unele serate sincere și binevoitoare, evenimentele ce se desfășoară acolo concurează cu demnitate cu o conferință la scală mai largă.

Larisa:

Participarea mea la conferinta “THE WOMAN” a venit ca o surpriza placuta in mijlocul saptamanii, o surpriza de la care am plecat cu un bagaj neasteptat de mare, plin de cunostinte, emotii si amintiri. A fost o conferinta despre leadership feminin, dar in acelasi timp, a fost si o conferinta despre sine, despre sinele fiecarei participante. Una dintre lectiile importante pe care le-am invatat a fost ca inainte de toate, trebuie sa te cunosti pe tine, sa stii ceea ce vrei sa faci, ce esti dispus sa sacrifici in drumul tau (unul dintre speakeri spune ca atunci cand ne vom uita in spate, suma sacrificiilor sa fie mai mare decat suma regretelor, si nu invers )si… sa nu renunti sub nicio forma. In acelasi timp, am luat si pulsul educatiei in Romania, am aflat situatia in care suntem comparativ cu alte tari si care ar fi punctele unde am putea imbunati ceva. Hoinarind cateva minute prin vietile unor persoane care au schimbat cate ceva in lumea in care traiesc, am reusit sa privesc lucrurile putin diferit, m-a facut vreau sa aduc si eu un plus in lumea in care traiesc iar acest lucru il pot face invatand continuu si nelasandu-mi creativitatea sa fie ingradita. Evident, un gram de curaj si nebunie trebuie neaparat sa existe .

Anita:

Mie mi-a placut foarte mult experienta de la conferinta ‘The Woman’. Au fost doua zile pline de energie pozitiva si entuziasm. Fiecare speaker m-a impresionat intr-un anumit fel, dar pot sa spun ca preferata mea a fost Mariuca Talpes. Felul cum a vorbit si mai ales lucrurile despre care a vorbit m-au impresionat. Fiecare informatie precizata in legatrua cu educatia in Romania a fost relevanta si te indemna sa iei atitudine pentru ca conteaza sa schimbi ceva, pentru ca educatia este cheia spre un viitor mai bun.

Ana:

THE WOMAN a fost un eveniment elegant, curat cu o atmosferă energizantă dată de frumoasele doamne și domnișoare prezente în încăperile largi ale Hotelului Grand Italia. Locația perfectă, îți dădea încredere și culoare, cerând totodată o anumită prestanță. Am avut ocazia să particip la 2 workshop-uri despre educație și unul despre leadership și disciplină. Am ieșit energizată, bine- dispusă și pe alocuri ușor emoționată. În cea de-a doua zi, am apreciat substanța pe care au avut-o discursurile dnei Talpeș, Ellei Bjorns, Eleanor Tabi Haller și puntea dintre sport și leadership pe care a făcut-o Gabriela Szabo. Ca și minusuri aș puncta timpul foarte scurt pentru networking, fluxul de informașie prea mare, precum și faptul că workshop-urile s-au suprapus fiind imposibil să fii în două locuri în același timp.

Încheind într-o notă la înălțimea experienței: See you next year, WOMAN!

Ingrid:

Pentru mine, conferința de leadership feminin The Woman a însemnat 2 zile de învatare, întrucât s-a desfășurat sub tema: „Educația, puterea de a schimba lumea”, networking și răsfăț, 2 zile cu și despre femei de succes. Am avut ocazia de a avea în fața ochilor speakeri valoroși, femei care au luptat cu vârf și îndesat pentru a ajunge în top și pentru care, educația a fost mereu pe primul loc.