fbpx
Health Edu – Full Body Stretching

Health Edu – Full Body Stretching

by mindshub, November 14, 2019

Text: Adrealina Graur

Știu, știu că ai o agendă plină, o grămadă de task-uri și ți-ar fi greu să găsești vreo fereastră liberă pentru stretching sau body shaping, dar te-ai gândit vreodată că îți poți modela abdomenul stând pe scaun la servici sau chiar și în pauza aceea de recreere pe care “Doamne, nici nu știu când am mai avut-o”? Și cine ar fi crezut că tot ce ai nevoie este un pai și o minge micuță.
Uite astea am aflat la Health Edu- Full Body Stretching, luni, 11 noiembrie la Minds Hub, FEAA, având-o alături pe Ioana Brăgaru, instructor de fitness.

Pot să zic că nu a fost doar un eveniment, pentru că participanții s-au simțit ca la o discuție cu o veche prietenă care știe cum să îți pregătești corpul după o perioadă de inactivitate. La un moment dat am uitat și de oră și toți făceau rând la confesiuni și întrebări ca : “Eu ce trebuie să fac?” sau ”De ce mi se întâmplă astea?”

Totul a început cu teoria corpului nostru și cu distrugerea stereotipurilor legate de postura corpului. S-a dovedit că nu avem nevoie să petrecem ore în sală făcând cele mai grele exerciții doar pentru a avea acel abdomen plat și mult râvnit. Și nu avem nevoie nici de echipamente speciale pentru a ne îndrepta spatele sau a detensiona umerii. Și îți vine să crezi, chiar și poziția tălpii piciorului influențează acea stare de well-being, iar pentru a-ți relaxa zona cervicala nu e nevoie să presezi atâta cu degetele, e de ajuns să faci câteva exerciții cu ochii, și câteva de respirație!

Mai mult, am aflat și ce înseamnă fascia, un termen mai puțin cunoscut dar care este de cele mai multe ori cauza majorității fracturilor. Acest țesut conjunctiv, asemănător cu o portocală sau cu un burete de bucătărie, așa cum menționase Ioana, are nevoie de stretching, care poate fi practicat în orice împrejurimi fără a avea nevoie de mult spațiu.

Ioana ne-a învățat care sunt aceste exerciții, iar participanții au format rând pentru a le practica. Deloc surprinzător, aceștia au început să se simtă cu adevărat mai ușori și mai relaxați, iar entuziasmul a atins cote maxime când au realizat că “Uite, chiar mi se potrivește” , “Uite chiar mă ajută” și am fost extrem de fericiți să auzim fraze de genul: “De mâine încep și eu să fac aceste exerciții”.

Atmosfera a fost destinsă de energia molipsitoare a Ioanei și participanții nu au ezitat să se descalțe, doar pentru a vedea și experimenta o nouă latură a fitness-ului. Am aflat că, de fapt, o minge poate produce un impact colosal asupra corpului tău, iar un pai îți poate aduce abdomenul dorit mai repede decât orice alt exercițiu la sală.

La final, toți au fost premiați cu cadouri de la partenerii noștri : “ Continental”, “Regina Maria” și “Atos” iar deși aparent evenimentul luase sfârșit, publicul încă stătea în rând pentru a discuta cu Ioana și așteptau entuziasmați datele ei de contact pentru a împărtășii peste câteva săptămâni progresul lor și cum și-au schimbat ei întreaga viziune despre corp și sănătatea acestuia.

Acesta este un scurt rezumat al ediției Health Edu – Full Body Stretching, iar pentru a afla mai multe și pentru a petrece timpul frumos, vă așteptăm la următoarea!

Foto credit al pozei de copertă: Robert Stemler