fbpx
Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine la Timișoara

Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine la Timișoara

by mindshub, April 12, 2018

Marți, 17 aprilie, în intervalul 18:00 – 21:00, în la sediul MindsHub din Strada Johann Heinrich Pestalozzi 16, Timișoara, va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers 2018. Evenimentul este organizat împreună cu MindsHub din Timișoara, iar pentru a se înscrie, tinerii pot intra pe pagina evenimentului.

 

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro, secţiunea Aplică, în perioada 8 februarie – 20 mai, completând un formular prin care să înțelegem mai bine ideea de business.

 

1500 de tineri din toată ţara sunt aşteptaţi în peste 35 de ateliere de antreprenoriat în perioada februarie-mai.

În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din Timișoara din 17 aprilie, tinerii din județul Timiș vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei căutăm la Future Makers.

 

Alături de echipa Future Makers vine la Timișoara şi Florin Ghindă, fondator România Pozitivă.

 

Sunt aşteptaţi la atelier tinerii care:

  • vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;
  • sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi în 5, 10 ani;
  • vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;
  • vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un plan de business.

 

“Proiectul a pornit de la nevoia de a aduce în România conversația globală despre a patra revoluție industrială şi schimbările sociale generate de aceasta. Ştim că o mare parte dintre meseriile actuale probabil vor dispărea, dar credem că tinerii sunt în poziția de a participa la crearea unora noi şi vrem să ii ajutăm. Un studiu pe care l-am realizat în peste 100 de țări din reţeaua Global Shapers în 2017 arată că 78,6%  dintre tineri consideră că tehnologia va crea noi locuri de muncă. Pentru cei mai mulţi, antreprenoriatul şi gândirea antreprenorială reprezintă factorii principali pentru dezvoltarea unui tânăr (40%) alături de accesul la internet şi la rețele de socializare. În acelaşi timp, 6 din 10 tineri consideră că dezvoltarea tehnologiilor va influenţa în mod direct job-urile/cariera, iar jumătate cred că le va afecta studiul şi modul de învăţare”, explică Oana Țoiu, Curator Global Shapers Bucharest Hub.

În luna mai, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şi urmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine.

 

 

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 300 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Atelierul din Timișoara este organizat cu sprijinul MindsHub.

 

Mai multe detalii despre atelierele de antreprenoriat şi competiţie pe www.futuremakers.ro sau contactând-o pe Condescu Karina karina.condescu@mindshub.ro, 0744452677 sau pe Loredana Urzică loredana@futuremakers.ro, 0757185781.