fbpx
Vaccin pentru creativitate: Începe cu ce nu îți place

Vaccin pentru creativitate: Începe cu ce nu îți place

by mindshub, April 2, 2020

“Bună, sunt domnul LipsăDeEntuziasm și nu sunt convins dacă ceea ce fac îmi place “.

 

  Noi chiar vrem să fim pilonul tău de sprijin în timp ce tu îți creezi istoria de succes. Vom trece premergător prin câțiva pași pentru asta, dar astăzi, vorbim de ceea ce ție nu îți place.

  Ești în pană de idei și atunci când vine vorba să îți îndeplinești task-urile, pur și simplu le amâni de pe o zi pe alta ?

  Felicitări, ești pe calea cea greșită. Ce ar fi să rupi foaia aceasta distructivă și să o arunci la gunoi? Pentru că ceea ce faci nu e pentru tine! 

  Entuziasmul nu trebuie să curgă de undeva ca tu să îl bei în loc de cafea dimineața, pentru a te simți plin de forțe. Lasă-mă să te uimesc, el deja trebuie să fie în tine. Otherwise, wrong direction.  

  Bun. Și acum hai să trecem la ideation. Îți găsim un alt ecosistem în care să nu fii nevoit să te adaptezi.

 

         1.Nu există idei greșite

Chiar dacă distrugi unele stereotipuri. Chiar dacă faci ceea ce alții nu fac. Chiar dacă deranjezi pe cineva facând ceea ce ție îți place. Nu te opri. Nu te mai gândi la ” Ce o să zică ceilalți?”.

Dă-i cu “Asta chiar va merge!”.

 

       2.”Capturează” tot ce vezi.

La orice bliț de idee care îți trece prin minte, nu îți acoperi ochii! Zâmbește-i acestui  gând și acceptă-l. Prinde-l. Notează-ți undeva. Fă un sketch. Vezi ce iese. Dezvoltă. Normal că nu trebuie să ai deodată un business plan pe un poster cât toți pereții tăi din cameră. Ia-o încet. Dar ia-o cu încredere.

 

      3.Hybrid Brainstorming. 

Aici ai nevoie de 6 oameni, gașca ta de încredere, câte o coală de hârtie și servieta aceea cu gânduri geniale. Începeți fiecare prin a scrie câte 3 idei, primele care vă vin în minte. Apoi schimbați foile între voi și vedeți ce aveți de completat. Retușați. După 5 minute, altă rundă, alte idei geniale. Asta înseamnă 108 de idei în 30 de minute. De acord, sună de parcă ai face terciul ăla de noroi pe care de altfel, îl făceam cu toții în copilărie. Dar nu ții minte ce entuziasm aveai la sfârșit când ai făcut ceea ce ție îți place? Combină toate ideile, cuvintele, aberațiile și scoate cel mai frumos și inedit terci pe care cineva vreodată l-a făcut!

 

  1. Cantitate vs Calitate

Știi banalul ” Calitate, nu cantitate”? 

Hai să întoarcem totul cu fundul în sus și uite-te la cantitate. Nu suntem la restaurant, nu ne milogim cu ideile. Hai să facem un overflowing de idei. Fii un vânător. Prădător. Nu te mulțumi cu puțin. E mai bine să vrei să alegi mai multe odată decât să nu ai din ce alege. Fiind o grămadă care îți fac cu ochiul, iarăși, fă terci. Și ce dacă e copilăros? E perfect să te simți copil făcând ceea ce îți place! 

 

Și nu te opri în a citi doar acest articol. Lucrează asupra ta și pune-ți o grămadă de întrebări.

Caută răspunsuri, iar noi, între timp, îți pregătim următoarea treaptă pe care să pășesti cu încredere!