fbpx
Recomandări à là Minds Hub #1

Recomandări à là Minds Hub #1

by mindshub, November 21, 2019

Să ai un consilier pe probleme de viață e ca și cum ai avea un prieten foarte bun care te taxează pentru sfaturile pe care ți le dă.”

Lasă-mă să fiu consilierul tău for free. Astăzi îți dau sfaturi despre ce să citești și cum să îți schimbi viața.

Ai stat de multe ori pe plajă cu nisip fierbinte, cu briza bâtându-ți în față și cu sunet de valuri pe fundal? Relaxant și feeric, te simți bine,  nu? Dar adevarata acțiune începe doar după ce intri in apă. Și nu te simți și tu mai învingător după ce ai făcut surf peste valuri amețitoare? Uite cam așa e și cu calea ta spre a fi inconfundabil sau cel puțin, pentru a atinge ceea ce râvnești.

De ce este mai bine să fii unicul în loc de cel mai bun” de Srinivas Rao

este cartea care te va învăța să surfezi peste fricile tale, criticile celorlalți și chiar și peste eșecuri. Mai mult, cum să faci asta într-un mod inconfundabil, ca tot la inconfundabil să ajungi. Nu trebuie să fii cel mai bun în domeniul tău, cel mai bun fotograf, cel  mai bun dansator, regizor, e suficient ca opera ta de artă “să nu aibă nevoie de semnătură”, să fie recunoscută de ceilalți doar pentru simplu motiv că ceea ce faci tu, nu poate fi făcut de ceilalți.

Și cum să faci asta?

Cea mai mare realizare din viețile noastre va avea nevoie de o busolă, nu de o hartă.”
Îți oferim noi busola noastră pentru început, iar ea te va ghida chiar spre readers’ corner FSP, spre această carte care îți va schimba viziunile despre cine și cum trebuie să fii pentru a reuși.

Uneori poți fi inconfundabil gândind ca un ciudat. Și nu, nu e situația aia din liceu unde ești copleșit de bullying pentru că ai gânduri aparte sau comportament care nu se lasă ignorat. E ciudățenia aia care ți-ar aduce succes.

Think like a freak de Steven D. Levitt

este cartea care te-ar învăța cum să îți “gestionezi” personalitatea neobișnuită în favoarea ta.

Dacă e să rezumăm ce ai de făcut…nu îți rămâne altceva decât să te distrezi, să te comporți ca un copil pentru că doar atunci vei gândi creativ și vei pune  întrebări mărunte și să nu eziți să faci ce îți place.
De câte ori ai auzit fraza “A quitter never wins, and a winner never quits”?
Ți se pare că e destul de inspirațional și te gândești că doar un laș, o persoană fără de tărie de caracter ar renunța la scopurile sale. Și cine ar putea contrazice această idee?

A freak , that’s who”.
Doar aceste persoane vor avea tupeul să lase un lucru copleșitor și să înceapă altceva de zeci, sute de ori până va întâlni ceea ce cu adevărat aduce plăcere.

Mai mult, nu ți se pare că a pleca e de fapt o provocare? Atunci nu ești doar freak, mai ești și un om extrem de curajos.
Știi care sunt cele mai grele cuvinte pe care nu ai putea să le spui? Nu, nicidecum “Te iubesc”  să fim serioși , ci “Nu știu” pentru că nimeni nu vrea să recunoască că nu e suficient de documentat, experimentat sau a tot știitor. Nimeni cu excepția  ciudaților. Și dacă e să ne aprofundăm, anume acest curaj de a recunoaște le dă posibilitatea să afle mai multe și să progreseze. Intrigant, nu?

Atunci nu mai sta pe gânduri, noi te așteptăm, 19-28 noiembrie. Dă-ți o întâlnire cu o carte!