fbpx
Ghidul unei studenții ușoare – Revenirea F2F

Ghidul unei studenții ușoare – Revenirea F2F

by mindshub, April 10, 2022

Nu știu câți dintre noi s-au gândit că revenirea la regimul fizic ar putea fi atât de bruscă. La Minds Hub, cel puțin, așteptările erau departe de realitate. Dar în ciuda acestui fapt, ne bucurăm că ne vom revedea colegii și profesorii față în față (poate pentru prima dată în cazul multora dintre noi). Ne bucurăm că în sfârșit vom putea savura viața de student, cu ieșiri în oraș, cu noi prietenii, cu noi aventuri… și cu o sesiune in regim fizic.

Da. Probabil sesiunea viitoare va fi diferită de cele pe care le-am tot avut în ultimii 2 sau chiar aproape 3 ani. Iar dacă voi vă puteți descurca cu celelalte puncte menționate în paragraful precedent, la Minds Hub ne-am gândit că am putea că, cel puțin, să venim cu câteva tipsuri despre cum v-am putea ușura pregătirea pentru sesiune.

După ce am petrecut atâta timp online, mulți dintre noi nu mai suntem obișnuiți să stăm altundeva decât în patul nostru, în pijamale, și, cu atât mai puțin, să scriem de mâna. Cu toate acestea, probabil o să vă surprindă să aflați că tocmai scrisul de mână este cea mai eficientă metodă de a învață pe parcursul anului și de a ne ușura munca din sesiune – de a reține informații.

Deci dacă până acum v-ați gândit că regimul fizic va însemna pur și simplu că îi veți asculta pe profesori dintr-o sală în loc de online, și veți continua să scrieți pe laptopuri, noi va sfătuim să pregătiți câteva pixuri și caiete – o cafea sau un ceai (la cursurile unde se poate, desigur) – și să vă faceți comfortabili în sălile facultății.

Însă, odată ce profesorii încep să ne vorbească – să ne predea, cum eram obișnuiți în liceu – trebuie avut în vedere că nu va fi nevoie să scriem absolut fiecare detaliu cum, probabil, puteam face pe laptop. Unul dintre cele mai bune tipsuri pentru sesiunea ce urmează este să avem informația organizată, iar ca să facem acest lucru trebuie să avem în vedere că, deși detaliile sunt importante, conceptele de baza sunt cele care fac subiectul examenelor. Astfel, dacă până în prezent doar am așteptat ca profesorii să ne trimită acel PDF, plin cu informații și detalii pe care ne era greu să le și ținem minte din cauza numărului lor, acum a venit momentul să triem informația și să ne concentrăm pe ceea ce contează. Iar dacă nu avem neapărat idee ce este important și ce nu este, nu trebuie să ne fie rușine să întrebăm profesorii din fațanoastră.

Believe us – o mână ridicată într-o sală este mult mai ușor de observat decât acel buton de pe meet.

Așa că, toate fiind zise pentru moment, noi vă urăm un călduros bun venit înapoi în regim fizic, și o aventură plăcută, cu distracții de tot felul, și cu liniște în sălile de curs!