fbpx
Certați cu Online-ul

Certați cu Online-ul

by mindshub, May 11, 2021

 Înainte de a începe, lasă-mă să te consolez,

Toți trecem prin asta!

  Deși înainte eram legați de online și nu ne putem imagina o zi fără acesta, acum cel de chinuitor OFF al nostru este dorul de OFF-line.

 Și cine nu ar ști mai bine senzația asta dacă nu tot studenții? 

 Nu ar fi Minds Hub la fel dacă nu ar veni întotdeauna cu trusa medicală pentru boli studențești!

  Știm că e complicat să faci cursuri online, știm că adormi la seminarii, știm că mănânci în timp ce alții își prezintă proiectele și crede-mă, știm că și uniforma ta de fapt e o pijama cu super eroi. Dar astăzi nu vorbim despre divergențe, azi vorbim cum să ne împăcăm cu online-ul și cum să rămânem cu ceva în minte după cursuri.
So…go for it.

1.Înșală-ți patul!

  Ne este cunoscută situația de dimineață când doar deschizi  meet-ul fără să te ridici din pat pentru că Las’ că merge și așa. Ei bine, asta e una dintre probleme. Cu siguranță nu merge așa. Chiar dacă ai curs la 8, trezește-te cu câteva minute mai devreme, fă-ți rutina de dimineață și în loc de pat, alege masa ta de lucru. 

2.Oricât de bună ți-e memoria, tot mai bun e un carnețel.

 E perfect când ai un profesor super bun și le înțelegi pe toate din prima și crezi că nu este nevoie să îți notezi nimic pentru că vei ține minte. Ești super norocos dacă într-adevăr ții minte peste o săptămână ce ți s-a zis, dar ce faci în situația în care urmează alte 2 cursuri și ți se amestecă toată informația? Eu zic ca să ții pentru fiecare disciplină câte un carnețel și chiar să scrii că doar nu ai venit la cinema!

3. Mai multe oufit-uri. Chiar dacă nu e deloc OUT.

 Sunt de acord, e comod să porți pijama. Să te întreb pentru ce e ea? Cred că nu ai fi deloc surprins. Ai nevoie de o atmosferă de lucru, iar purtând pijama nu vei avea decât o atmosferă de somn și tocmai din acest motiv trebuie să îți schimbi ținuta. Știi încă de ce ? Treci la pasul 4.

4. Aer.
Nu ne-am țicnit la cap. Știm că e toamnă și de aceea te-am pus să te îmbraci. Ba mai mult, nici de restricții nu am uitat. Cu siguranță ai o terasă dacă nu, cu siguranță ai un balcon. Creierul are nevoie de oxigen pentru a-și păstra capacitățile cognitive la  un nivel superlativ. Încearcă periodic să ieși la acea terasă și să înveți acolo. Ia și un ceai! Să vezi ce bine merge!

5. Inspiring. Not Boring.

Avem păreri subiective despre ce e plictisitor și ce interesant. În cazul ăsta, chiar nu vorbesc de cursuri. Privește masa ta de lucru. Cât de inspirațională și instagramabilă e? Poate că ai nevoie de niște flori? Niște stickere ar fi bine venite și chiar și un poster. Lucrurile care ție îți plac te vor face să îți dorești să fii prezent și să lucrezi. Dacă nu îți place unde ești, schimbă acest loc. Fă-l instagramabil și trimite-ne nouă o poză să o punem pe instagram!

6. Liniște! Vorbește profesorul.
Păi, nici chiar așa..

 Ia mai bine niște căști astfel ca nici tu să nu deranjezi pe alții și nici ceilalți să nu te deranjeze pe tine. Și în momentul în care ai luat căști, chiar fii atent!

 Sper că te-am ajutat cât de puțin să te împaci cu învățatul la distanță. Ne este și nouă dor de fiecare amfiteatru al studenției noastre, dar până ne revedem… #becreative