fbpx
Povestea aceasta este despre tine, despre noi, despre cum putem aduce un suflu nou în educație!

Povestea aceasta este despre tine, despre noi, despre cum putem aduce un suflu nou în educație!

by MindsHub, December 24, 2016

#EduCrăciun a început anul trecut, cu un răsunet impresionant din partea studenților timișoreni, care i-au scris lui Moș EduCrăciun despre problemele universitare cu care se confruntă zi de zi. Cu un număr impresionant de scrisori, am reușit să scoatem la iveală problemele existente în sistemul educațional. Anul acesta ducem povestea mai departe și ne-am propus să găsim chiar noi soluții la problemele pe care i le-am trimis anul trecut Moșului.

Credem că împreună vom reuși!

Kaufland este una dintre firmele de comerț cu amănuntul din Germania. Kaufland este o divizie a concernului german Schwarz-Gruppe, cu peste 200.000 de angajați în toată Europa. În anul 2014, grupul Schwarz a devenit cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 miliarde euro. Rădăcinile istoriei companiei se află în Germania. Acolo sunt printre cele mai mari companii în domeniul de retail. În anul 2005 am deschis primul magazin Kaufland în România. În plus, Kaufland este reprezentat prin magazine şi în Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Germania şi Bulgaria.

Generali. Cei 77.000 de angajati ajuta peste 65 de milioane de clienti din jurul lumii, administrand active de peste 500 miliarde de Euro.

Compania a fost premiata in ultimii 9 ani pentru calitatea serviciilor si pentru fair-play-ul demonstrat in relatia cu clientii. Iar in 2014 a primit Premiul Produsul Anului in asigurari generale, pentru Polita Multi-Risc IMM.

Generali este prezenta in toate orasele importante ale tarii, cu peste 88 de agentii si puncte de lucru, reusind in fiecare zi sa protejeze in mod activ si sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor.

Banca Comerciala Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală , precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe. BCR este banca nr.1 în România după valoarea activelor (peste 15 mld EUR), banca nr.1 după numărul de clienţi şi banca nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituţie cu care fac banking.

Anul acesta ne dorim să avem un cuvânt de spus și credem că mințile strălucite puse laolaltă pot aduce schimbare în educație. Găsind soluții la cele 5 probleme majore din educație, ne-am mobilizat sub umbrela unui scop comun, acela de a îmbunătăți sistemul educațional. Împreună cu voluntarii din organizațiile studențești din Timișoara: @ELSA, @OSUT, @ASPST, @BEST, @LSFEE, @LSFMT și cu ajutorul partenerului nostru oficial, #Kaufland, dar și al sponsorilor, #BCR și #Generali, ne-am transformat pentru 3 zile în spiridușii Moșului.

Problemele reale apropie oamenii de schimbare!

Spiridușii au venit cu multă speranță că vor reuși să readucă ecoul problemelor educaționale și anul acesta. S-au mobilizat în șapte locuri diferite din cadrul Universității de Vest din Timișoara și a Universității Politehnica Timișoara și au strâns nu mai puțin de 484 de scrisori cu soluții la problemele studenților. Ne-am bucurat să vedem că răspunsul din partea studenților nu a întârziat să apară și, așa cum spun și scrisorile, aceștia au dat dovadă de creativitate și dorință de schimbare.

Anul acesta tolba Moșului este plină de surprize!

Pentru că Moș EduCrăciun este foarte darnic, studenții cu soluții creative pot câștiga o tabletă, o boxă portabilă sau o pereche de căști, printr-un concurs desfășurat pe pagina noastră de Facebook. Studenții au avut de făcut o poză la standul spiridușilor, alături de scrisoarea în care și-au scris soluțiile, iar pozele cu cele mai multe like-uri urmează să fie premiate pe data de 23 decembrie. Le urăm multă baftă participanților și le mulțumim pentru implicare!

Povestea va continua. Schimbarea se află în noi!

Anul viitor, 2017, va fi un an în care se vor întâmpla multe lucruri! Studenții care au avut soluții WOW și sunt încrezători că pot înlătura problemele existente în sistemul educațional sunt așteptați să facă parte din schimbare. Cum? Prin grupuri de soluționare, unde vor fi dezbătute soluțiile găsite de ei și vom trece împreună la pasul următor: ÎNDEPLINIREA DORINȚELOR!

www.educraciun.ro

No Comments


Please login to comment