fbpx
[Youth Elite 2019] Iulius Town

[Youth Elite 2019] Iulius Town

by mindshub, September 16, 2019

Iulius Town este cel mai avangardist proiect al holdingului Iulius Group. Conceptul acestui nou ansamblu imobiliar (cu o investiție totală de €442 milioane), din Timișoara, este unul de dezvoltare mixtă (combinarea spațiilor de retail, publice și birouri). Această strategie denotă un spirit inovativ, dată fiind raritatea proiectelor comparabile, chiar și în occident. Până la momentul prezent, au fost construite 3 clădiri de birouri (United Business Center 1, 2, 3) și un parc, în jurul centrului comercial (Iulius Mall).

Administrația Iulius Town ne-au prezentat ambițiile și planurile de a integra, în comunitatea largă a orașului, complexul Iulius Town. Inițiativele comunitare sau de CSR (Corporate Social Responsibility) nu au lipsit. Pe data de 31 august 2019, odată cu inaugurarea publică Iulius Town, a fost doborât un record mondial, care a implicat 7235 de locuitori ai Timișoarei. Cu aceeași ocazie, Iulius Town a finanțat integral construcția unui pasaj subteran, care a fost cedat municipalității, traficul din zona complexului fiind fluidizat. Mai apoi, parcul Iulius Town, care în următorii ani va fi extins, este deja deschis publicului, oferind oportunități de recreere, în aer liber, comunității.

Alături de Ștefan Ciocan, Leasing Manager @ Iulius Town, am descoperit viziunea pe termen lung a companiei. “Momentan construim UBC 0, care va fi cea mai înaltă clădire de birouri, din România, cu o înălțime de 155 m și 27 etaje. În etapa a 2-a a proiectului, vom extinde numărul de clădiri United Business Center la 7 și preconizăm că numărul de angajați ai companiilor chiriașe va ajunge la 13 000, față de cifra actuală de peste 5 000.” Un alt aspect important, care a fost menționat, este că sustenabilitatea (din punct de vedere) reprezintă o prioritate. “Vom ridica parcări care vor conține stații de încărcare pentru mașini electrice, deja punem la dispoziție vestiare și dușuri în fiecare clădire UBC, tocmai pentru a încuraja sportul și mobilitatea eco-friendly.”

Fun-fact: chiar dacă Iulius Town dețin unele dintre cele mai moderne și spațioase clădiri de business, administrația complexului își derulează activitatea în structuri improvizate (de tip container), lângă șantiere. Companie susține, însă, că situația este temporară, o relocare a birourilor administrației urmând să aibă loc în viitorul apropriat.