fbpx
Experienta vizitei in compania Nokia

Experienta vizitei in compania Nokia

by mindshub, September 16, 2019

Articol scris de Roxana Băcălie, Elena Graur si Alexandea Ianuș

Nokia Corporation a fost liderul mondial în domeniul comunicațiilor mobile cu sediul central în Espoo, Finlanda, primind, de-a lungul timpului, 9 premii Nobel pentru Fizica (ultimul in 2018), precum si alte distinctii.

Am avut ocazia sa cunoastem CEO-ul companiei pe teritoriul României si Republicii Moldova Sabin Totorean, care ne-a povestit despre evolutia carierei sale si cum este sa faci parte dintr-o companie cu o istorie atat de vasta.

Dumnealui a avut o cale lunga de dezvoltare, care a inceput cu absolvirea Universitatii Politehnice din Timisoara, ulterior devenind montator si ajungand apoi pe pozitii din ce in ce mai inalte. Referitor la viata sa, ne-a spus ca a avut ocazia de a calatori in foarte multe țări, dar ca sentimentul de acasa il are doar in Romania.

In cele doua zile petrecute in companie, gazda noastra domnul Florin Ciocan ne-a oferit o experienta inedita prezentandu-ne mediul de lucru din sediul Nokia. Discutand cu acesta, am aflat ca initial compania a ajuns ca, de la a produce hartie si cauciuc la a se ocupa de domeniul telecomunicatiilor.

Nokia se pliaza pe ideea de “smart, green”, incercand sa reutilizeze toate resursele posibile. Spre exemplu, iarna Nokia foloseste caldura eliberata de aparatura pentru incalzirea incaperilor.

De asemenea, domnul Florin ne-a mentionat cateva proiecte CSR ale companiei: donatii de laptopuri scolilor, campanii de sprijinire a copiilor defavorizati, ecologizare, renovari de case si ajutor pentru familii nevoiase, dotarea unei biblioteci intr-un sat, donarea de echipament medical la spitalul de urgente.

La finalul acestei experiente, putem spune ca suntem norocoase ca am avut aceasta oportunitate si le multumim pentru ospitalitatea oferita.