fbpx
Recomandări à là Minds Hub #2

Recomandări à là Minds Hub #2

by mindshub, November 20, 2019

De ce?
De ce încep așa?
Pentru că am o revelație de după cartea

“Start with why” de Simon Sinek.

De ce scriu acest articol?
Pentru că “If this book inspired you, please pass it to someone you want to inspire.”
Acel “someone” aparent ești tu.

Ulterior vei înțelege că toate lucrurile pe care le faci trebuie să le începi astfel. “Eu de ce fac asta?”
Nu trebuie să ai un răspuns sofisticat și cu multe argumente e de-ajuns și : Pentru că eu simt că trebuie.  Luarea deciziilor și abilitatea de a explica aceste decizii sunt înregistrate în diferite emisfere ale creierului. Tot de acolo vine și gut instinct, mai exact, din creierul limbic. Aceste deciziile luate de gut instinct nu pot fi explicate. Răspundem pur și simplu: Așa simt.

Ei uite că există o concordanță între acestea două, tot acea parte din creier este răspunzătoare și de emoțiile pe care le simțim.
Perhaps, our brains are trying to tell us that WILL must come first.

Știind de ce, poți să afli și cum, iar dacă nu, poți găsi pe cineva care o face.
Walt și Roy Disney erau frați. Bill Gates și Paul Allen au fost colegi de liceu. Martin Luther King Jr. și Ralph Abernathy au predat in Birmingham.

Dacă încă nu știi cum să obții ceea ce dorești, nu te indispune, încă nu ai găsit  tovarășul tău de succes, dar până atunci, citește această carte. Ea îți va da indicii.
Dacă până acum nu am zis în ce mod să citiți, de unde și cât, acum o fac. Cumpărați-vă un blocknotes, un creion , un pix și cartea

Secretele succesului” de Dale Carnegie

Iarăși: De ce?
Pentru că, așa cum zice și autorul, ar trebui să reveniți la cartea aceasta de mai multe ori pe lună ca să o puteți pune în aplicare, iar de creion aveți nevoie pentru a sublinia ideile esențiale, care ulterior vor fi scrise.

“Marele scop al educației nu e cunoașterea, e acțiunea. Iar aceasta e o carte de acțiune.”
Te-ai gândit de multe ori cum să eviți o ceartă, cum să faci ca să îți obții superioritatea și cum să te joci cu mințile oamenilor ca aceștia să spună Da, la orice zici tu?

Nu mai sta pe gânduri, această carte are toate răspunsurile. Vei vedea cum ieșea din orice situație Abraham Lincoln, cum Twain ținea piept criticilor și cum Hubbard se împăca cu haterii. Tentat, nu?

Îți poți schimba viața cu zecile de principii copertate frumos.
“Eu nu propun un număr de trucuri. Eu mă refer la un nou mod de viață”

În final, pentru a pune  în aplicare aceste cărți cât și cele din articolul precedent, ne-ar trebui o sinteză a acestui secol pentru a înțelege cum merg de fapt lucrurile. Nu ar fi sinteză mai bună decât

21 de lecții pentru secolul XXI de  Yuval Noah Harari.

Dacă mereu te-au interesat teoriile de conspirație, te-ai întrebat ce se va întâmpla cu lumea noastră sub monopolul tehnologiilor, te-a revoltat cenzura și știrile false, și ce facem cu terorismul? Atunci această carte te va ține în captivitate ore bune.

Rânduri care se transformă în imagini vizuale teribile, retrospective a războaielor și anticiparea celor ce ne așteaptă mi-au insuflat o singură întrebare: Unde a fost până acum această carte ca să îmi dezvăluie secretele cotidianului?
Voi ce credeți? Susținem o discuție la Reading Corner? Vă așteptăm!