fbpx
Orice început e greu, Antreprenor de sezon e începutul meu!

Orice început e greu, Antreprenor de sezon e începutul meu!

by MindsHub, March 28, 2017

Se spune că o dată cu începerea primăverii se zărește și un nou început. Acesta a fost și cazul studenților și al elevilor din Timișoara, care au avut șansa de a participa la proiectul Antreprenor de Sezon, experimentând în acest început de an, în perioada 6 februarie-10 martie, timp de o lună, ce înseamnă să fii antreprenor.

Anul acesta s-a desfășurat cea de-a doua ediție a proiectului Antreprenor de Sezon, ediție ce s-a finalizat zilele trecute, înregistrând un succes notabil. Proiectul a fost organizat de către MindsHub în colaborarea cu Clubul de Finanțe, în parteneriat cu UVT și UPT.

Studenții și elevii din Timișoara, din sfera economico-financiară și creativă, dornici să-și dezvolte spiritul antreprenorial au avut șansa de a fi antreprenori timp de o lună luând parte la acest proiect care s-a desfășurat sub forma unei competiții. Au fost constituite 10 echipe, cu un număr total de participanți de 60, care au beneficiat de training-uri și workshop-uri, dar și consiliere din partea diferiților mentori din cadrul sponsorilor, cu scopul de a le facilita procesul antreprenorial, acela de a confecționa și vinde un anumit tip de produs, specific acestei perioade, mărțișorul. După parcurgerea training-urilor fiecare echipă a trebuit să întocmească un plan de afaceri, în care să se folosească de elementele noi învățate în timpul training-urilor și nu numai, până în 17 februarie când a avut loc jurizarea planurilor de afaceri. Ulterior jurizării, fiecare echipă a primit un capital de 100 de euro din care să-și finanțeze achiziționarea materialelor și confecționarea mărțișoarelor pe care le-au vândut mai apoi în perioada 24 Februarie – 02 Martie în Piața Victoriei din Timișoara la standuri special amenajate. Suma primită inițial a trebuit returnată la finalul proiectului, iar fiecărei echipe i-a revenit profitul acumulat.
La finalul acestei competiții, când s-a tras linie, primele trei echipe clasate au fost premiate în modul următor: locul I 500- echipa EVA, locul II 300- echipa Spring Art Lions, locul III 200- echipa Original Team de euro, plus premiul surpriză care s-a acordat pe criteriul de popularitate tot echipei Spring Art Lions, aceștia reușind performanța de a câștiga două premii.

Unul din câștigătoriii locului I, o membră a echipei EVA, mărturisește: ”Proiectul Antreprenor de Sezon ne-a demonstrat tuturor că în momentul în care crezi în ceva, acea idee, acel crește împreună cu tine. Sunt bucuroasă că m-am înconjurat de oameni frumoși și entuziaști cu o dorință aprinsă de a schimba, de a „face“ ceva, de a lasă CEVA în urma lor! Prin MindsHub și acest proiect, mediul universitar a devenit mai viu, am început cu toții să facem ceva, să demonstrăm că putem. Și asta e extraordinar! Îi apreciez pe toți cei care s-au implicat în acest proiect și vreau să cred că toți suntem câștigători. Trebuie să îndrăznim să credem, să îndrăznim să acționăm, pentru că schimbarea începe cu noi, aici și acum!” .

Rezultatele acestui proiect vorbesc de la sine, 10 echipe, cu un număr total de participanți de 60, în decursul unei luni, mai exact 32 de zile, dintre care 7 petrecute în piața Operei, fiind direct implicați în procesul de vânzare timp de mai bine de 56 de ore, au reușit să înregistreze vânzări totale în valoare de 25068 RON, cu un profit de aproximativ 16136 RON .

Pentru mine, “Antreprenor de sezon 2” a însemnat un proiect care m-a ajutat să mă dezvolt, atât pe partea profesională, cât și pe partea personală. Am avut posibilitatea să întâlnesc oameni de la care am avut de învățat foarte multe lucruri și am văzut că drumul care trebuie parcurs până la îndeplinirea scopului nu este ușor, dar nici imposibil, mai ales dacă există perseverență.

Claudia-Marina Zimbru

Adevărul e că atunci când completezi un formular de înscriere pentru un proiect, nu știi niciodată în ce te bagi în totalitate, iar aici stă și frumusețea, căci nimeni nu ar fi putut să prevadă toate momentele când am râs cu lacrimi, toată mâncarea mâncată rece pentru că nu ne puteam opri din treabă cât să ne bucurăm de ea caldă, toate punctele comune dintre coechipieri, toate caserolele luate din casă pentru a depozita materialele, toate serile întunecate și toate cele 21.672 de mesaje de pe Messenger. Experiența e copleșitoare datorită unui timpului foarte scurt, dar ea este împlinită de toți oamenii implicați: de la cei care se întorc la tine la stand după ce au scanat toată piața de mărțișoare până la celelalte echipe care îți inseninează ziua chiar dacă-ți sunt concurenți. Ce să zic.. Pregătiți-vă să uitați pentru o lună de toți cei dragi ai voștri și să aveți în contacte recente doar cei care fac parte din echipa voastră! Pentru toți cei din Antreprenori de Sezon 3: jucați-vă, distrați-vă și nu luați niciodată lucurile PREA în serios. Iar pentru lideri: Aveți grijă de oameni și ei vor avea grijă de task-uri. Blândețea și zâmbetul aduc performanțe remarcabile. E pe testate! 🙂                                            

Estera Mihăilă – EVA

Partenerii Oficiali ai acestui proiect au fost KPMG și Fundația Autonom. KPMG în România oferă servicii de Audit, Asistență fiscală și Consultanță în afaceri, inclusiv servicii de restructurare și accesare de fonduri, pentru organizații din diverse domenii, atât din sectorul privat, cât și cel public. Compania Autonom Rent a Car ofera servicii de inchirieri masini si leasing operational (inchirieri pe termen lung full service). Este lider national prin cea mai mare retea de inchirieri auto – 41 de centre de inchirieri in 29 de orase si un parc auto de peste 3.000 de autoturisme noi.

Sponsorii acestui proiect au fost în număr de 12 : AZUR, BOSCH, MAIRON, EBIG, GENERALI, IHM, INCUBOXX, INTEGRA VISION, NRNF CONTROL TOWER, PRINTTECH, TEMPINI.

Partenerii care au susținut acest proiect au fost: Universitatea de Vest din Timișoara și Universitatea Politehnica din Timișoara, OSUT, AIESEC, LSFEE, Liga AC, YAA – Young Accountants Association, Grow.

Antreprenor de Sezon în cuvintele participanților? Ei bine, este vorba despre experiențe, provocări, ore nedormite, râsete, idei, bani câștigați, conexiuni, mărțișoare, bucurii, ploaie, peripeții. Iar toate acestea înseamnă 10 echipe, care au muncit aproximativ 768 de ore, care s-au soldat cu un profit total de 16136 RON și amintiri de neuitat!

Ești curios? Apasă aici!